Datatalouden kiinnostavimmat -haku

Sitra haluaa löytää edelläkävijöiden ratkaisuja ja kertoa niistä, jotta muutkin voivat innostua kehittämään dataan pohjautuvaa uutta liiketoimintaa sekä käynnistää kokeiluja. Haku listalle on päättynyt. Lista julkaistaan joulukuussa 2023.

Mitä kiinnostavia ja hyödyllisiä datavetoisia tuotteita, palveluita tai toimintamalleja Suomesta löytyy?

Sitra haluaa vauhdittaa jo etenevää datatalouskehitystä kokoamalla avoimella haulla listan Suomen kiinnostavimmista reilun datatalouden ratkaisuista. Voit ehdottaa listalle oman organisaatiosi mielenkiintoista, dataa reilusti hyödyntävää tuotetta tai palvelua tai vinkata tuntemastasi kiinnostavasta ratkaisusta. 

Listan tarkoituksena on tehdä näkyväksi, minkälaisia mielenkiintoisia dataa hyödyntäviä toimintamalleja, tuote- tai palveluratkaisuja Suomesta jo löytyy, miten dataa on niissä hyödynnetty oivaltavasti sekä kertoa, mitä hyötyä uusista ratkaisuista on ollut. 

Listalle valittavien innostavien esimerkkien avulla haluamme kannustaa suomalaisia kehittämään datavetoista toimintaa ja ratkaisuja. Reilu datatalous laajenee edelläkävijöiden inspiroimana ja listan kokoelma ratkaisuja voi kannustaa muita hyödyntämään dataa paremmin. Lue lisää hausta!